Ibland svänger det snabbt mellan hopp och förtvivlan. Saknaden efter Ako-kolorna är ju stor. Så förväntan väcktes när Birgit hade hittat kolor med rutigt papper på en liten butik. Hon hade köpt den sorts som hette Retro Chok, (att ens döpa något till Retro?) med brunrutigt mönster. Jag skyndade dit eftersom Ako mint är på min topp tre-lista över bästa godisarna någonsin. Det fanns både Retro Mint och Retro Grädd.

Sockerbageriet står bakom dem och jag läste snabbt på innehållsföreckningen och konstaterade att det inte var samma som Akos. Men jag tänkte att om man gör en produkt som ser ut som en som funnits borde ju smaken vara väldigt lik. Så fel jag hade! Grädd var en helt vanlig söt kola, utan den där karaktäristiska sältan som Ako Grädd hade. Och mint-kolan var en habil mintkola men inte i ens i närheten av Ako mints storhet. Så himla tråkigt! Jag förstår inte att det ens är tillåtet med den sortens renommésnyltning och i förlängningen lurendrejeri. Varje påse kostade 39 kronor vilket är dyrt och inte alls värt det. Har sockerbageriet frågat Leaf om lov? Okej, slut på rant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *